Désolé, cet article est seulement disponible en Anglais Américain et Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

In 2017 verscheen het boek van Brian Johnson et al getiteld BiSL® Next – A Framework for Business Information Management: Improving business performance through better use of information and technology. Dit Engelstalige boek beschrijft het nieuwe BiSL model en geeft daarnaast met name inzicht in nut en noodzaak van een goed ingericht business-informatiemanagement. Het is daarmee vooral gericht op managers.

Om ook de vele Nederlandse gebruikers van BiSL te kunnen bedienen hebben Yvette Backer en Machteld Meijer, in opdracht van de ASL BiSL Foundation, een Nederlandstalig boek geschreven op basis van het nieuwe model. Dit boek, BiSL® Next in uitvoering: Handboek voor uitvoerende business-informatiemanagement professionals, is uitgekomen in oktober 2018.

Het besteedt meer aandacht aan welke activiteiten en producten van belang zijn binnen business-informatiemanagement en sluit daarmee meer aan op het oude BiSL-frameworkboek en het werkveld van de uitvoerende BIM-professional, zoals de functioneel beheerder of de businessanalist.

Het beschrijft van elk onderdeel van het model de belangrijkste onderwerpen, activiteiten en producten. Het gaat ook uitgebreid in op de rol van data in de informatievoorziening, het belang van datakwaliteit en de rol van BIM hierin. Daarnaast besteedt het aandacht aan de effecten van het gebruik van agile werkmethodes en het werken met applicaties in de cloud op de activiteiten binnen BIM. Voor de functioneel beheerder die te maken heeft met nieuwe werkwijzen en technologieën biedt het boek diverse tips.

Bestellen kan via www.vanharen.net

2018: BiSL ® Next in uitvoering

2 avis sur « 2018: BiSL ® Next in uitvoering »

 • mercredi 27 février 2019 à 10:27
  Permalien

  Goedemorgen, kunt u mij de prijs van bovenstaand boek doorgeven? Wij willen dit graag bestellen, maar de prijs is voor ons wel belangrijk. Is voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  Dank je wel.

  Répondre
  • mardi 5 mars 2019 à 14:55
   Permalien

   Dag Yvonne,

   Zojuist heb ik jou een mail gestuurd.

   Groetjes Floortje

   Répondre

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *